SK VČELNÁ „B“ - TJ NOVÁ VES 2:1 (1:1)

09.01.2011 17:01

Zápas 26. kola IV.třídy Českobudějovicka

SK VČELNÁ  „B“  -  TJ  NOVÁ  VES   2:1 (1:1)

Branky :  J.Voráček, Zb.Povišer  -  R.Vazač,     

Rozhodčí:   Miloslav Samohejl (ČB) – solidní výkon,

Žluté karty:   0:0                                                  Červené karty:   0

     K poslednímu zápasu sezóny 2007-2008 zajeli novoveští fotbalisté na Včelnou, kde se v sobotu dne 21.června 2008 utkali od 13.30 hod. s domácím „B“ týmem. Novoveští odjeli k zápasu jen s torzem týmu, k dříve zraněným Lexovi, A.Neumannovi a R.Kolářovi nově přibyli V.Neumann a T.Blábolil, které oba trápí kolena, tradičně chyběli mladíci  Hanzlík, Fránik, Jiřík, dále Zevl, Pe.Macík ml. a trenér Pe.Macík st., který je po operaci v nemocnici. Takže se nakonec sešlo k zápasu přesně 11 hráčů, asistent trenéra L.Kohout měl velmi těžkou úlohu poskládat sestavu, hodně špatné bylo, že zápas se hrál ve velkém vedru a nikdo nebyl na střídání.

     Začátek zápasu ale vyšel novoveským náramně, již ve 3.minutě se jim podařilo vsítit branku, Labaj na pravé straně hodil aut L.Kohoutovi, ten si míč zpracoval, obešel obránce, poté posunul míč do běhu R.Vazačovi, který přesnou a prudkou střelou po zemi mezi nohama překonal domácího brankáře - 0:1.  Domácí se snažili hrát kombinačně, krátkými přihrávkami a narážečkami přecházeli přes dobře bránící novoveské hráče, ale většinou je zradila nepřesná koncovka, nebo šanci zmařil novoveský Kolban. Novoveští se většinu poločasu bránili, ale občas se jim podařil rychlý brejk, v 18.minutě se dostal ke střele L.Kohout, ale jeho střela byla velmi slabá, ke smůle novoveských se ve 26.minutě zranil L.Kohout, ale jelikož nebyl nikdo na střídání, musel zbytek zápasu dohrát. Přesto se dostal ve 28.minutě na hranici šestnáctky do slibné šance, ale z otočky vystřelil těsně nad břevno. Po tomto oslabení novoveských domácí tlak ještě zesílil, ale ani jednu ze svým mnoha šancí nevyužili. Když už se zdálo, že novoveští půjdou do kabin s náskokem, podařilo se domácím vyrovnat, při rychlém protiútoku novoveských nahrál  R.Kohout Labajovi do ofsajdu, domácí rychle rozehráli, k míči se dostal v šestnáctce po centru Voráček, míč sice trefil špatně, ale ten přesto skončil v novoveské síti – 1:1, do konce poločasu chybělo velmi málo, po rozehrání rozhodčí nechal několik vteřin hrát a poté odpískal konec poločasu.

     Do II.půle nastoupil novoveští beze změny, tedy i se zraněným L.Kohoutem, který nemohl běhat, domácí od začátku novoveské zatlačili na jejich polovinu, ale ti se úspěšně bránili. Jejich snaha trvala až do 65.minuty, kdy domácí vstřelili druhou a jak se ukázalo i vítěznou branku, po rohu z pravé strany se trefil hlavou Zb.Povišer, kterého nechal zcela volného Pa.Tvaroh, vinu na brance nese i brankář Kolban, neboť Povišer hlavičkoval v malém vápně, kde by měl brankář kralovat. Domácí poté ve svém tlaku trochu polevili, čehož využili novoveští a  ještě se snažili skóre zvrátit, do velké šance se dostal v 71.minutě L.Kohout, ale místo nahrávky na volného Labaje před branku volil střelu levou nohou z úhlu a branku přestřelil. Několikrát se dostal k úniku po pravé straně Labaj, ale co je platné, že dokáže utéci obránci, když poté nedokáže přesně odcentrovat a nahrát. Také domácí se ještě dostali do několika šancí, ale brankář Kolban své spoluhráče podržel a minimálně tři jisté góly chytil. Ke konci zápasu stoupala nervozita v novoveském týmu, v tomto vynikali hlavně R.Vazač a Labaj, který podrážděně kritizoval téměř každého spoluhráče, veterán Kačírek chtěl dokonce odejít ze hřiště, tento stav nepřinesl do hry novoveských nic dobrého, naopak, hráči  byli více nervózní. Do konce zápasu se již nic podstatného neudálo a domácí si tak připsali tři body, naopak novoveští si připsali do tabulky další porážku.

         Z novoveských si zaslouží pochvalu stoperská dvojice Hošna - Pa.Tvaroh, ten nastoupil na postu předstopera a vedl si zde docela obstojně, určitě mu to šlo lépe, než když hraje v záloze, na své možnosti zahrál dobře i Kukačka, který zcela zastínil svého kolegu na druhé straně obrany Beníška. Škoda zranění L.Kohouta, nebýt toho, mohli novoveští uhrát jiný výsledek, soupeř byl velmi hratelný. 

Sestava :   Pe.Kolban  -  J.Kukačka,  J.Hošna,  Pa.Tvaroh,  T.Beníšek,   

                                           L.Labaj,  R.Vazač,  I.Kačírek,  M.Škranc,  

                                                  R.Kohout,  L.Kohout,

 

      Tímto posledním zápasem skončily pro novoveské mistrovské zápasy, ale sezóna ještě nekončí, v sobotu dne 28.června 2008 se čeká dokopná a týden poté v sobotu dne 5.července 2008 zakončí celou sezónu 2007-2008 tradičním „míčovým trojbojem dvojic“, letos se bude konat jubilejní 10.ročník. Poté se na tři týdny rozejdou, aby se poslední červencový týden sešli k přípravě na novou sezónu.